Kako začeti s supanjem?

Navdušenci nad novimi domislicami za obmorsko rekreacijo so za supanje gotovo že slišali, morda so se tudi sami že preizkusili pri vzdrževanju ravnotežja na napihljivi deski. Seveda pa se najdejo tudi popolni začetniki, ki se še niso imeli priložnosti zavihteti na sup. V vsakem primeru bo treba narediti nekaj začetnih korakov v svet supanja!

V veliko pomoč je v začetku lahko SUP trgovina. Brez opreme namreč ne bo šlo, poleg tega pa v trgovinah najdemo strokovnjake, ki lahko pomagajo tako pri izbiri opreme kot tudi pri drugih vprašanjih, ki se porajajo začetnikom. Pomembno je predvsem to, da se dobro opremimo z vsemi potrebnimi pripomočki. Najpomembnejša kosa opreme sta seveda SUP deska in veslo, v poštev pa pridejo tudi drugi pripomočki. Pri izbiri teh je treba upoštevati kar nekaj dejavnikov, ravno zato se bo za pravo izbiro izkazala zanesljiva SUP trgovina, v kateri najdemo uporabne nasvete.

Za začetnike je lahko dobra ideja tudi najem opreme, še posebej za tiste, ki sploh še niso preizkusili svojih spretnosti na napihljivi deski. Tako se lahko vsak sam prepriča, ali mu ta oblika rekreacije ustreza, preden se poda v nakup opreme, ki je lahko precej draga. Najem SUP opreme ponujajo mnoge trgovine, pa tudi nekateri turistični ponudniki, ki se ukvarjajo z organizacijo aktivnosti. To pomeni, da bo verjetno moč najti opremo tudi na sami lokaciji, torej tam, kjer preživljamo dopust in bi se radi na valove podali na SUP deski. Kakšna SUP trgovina se najde ob praktično vsakem znanem obmorskem letovišču, saj gre za vedno bolj priljubljeno obliko poletne rekreacije, čemur se prilagajajo tudi trgovci z opremo za poletni dopust.

Pomembno je, da se začetniki seznanijo z nekaterimi varnostnimi priporočili, seveda pa nekaj pozornosti zahteva tudi trening osnovnih spretnosti. Pogosto je ravno ta faza najbolj zanimiva in zabavna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *